Het product

De opbouw van een Hifi-installatie

Bij Rinsma Hifi wordt veel aandacht besteed aan een zo’n mooi mogelijke weergave uit een installatie, waarbij in evenredigheid gelet wordt op de bron (cd-speler, platenspeler, streamers, etc.), de versterker, de luidspreker, maar ook de interlink, de luidsprekerkabel en de positie van de luidsprekers in de kamer. Zoals Rinsma zelf vaak zegt ‘begin bij de bron en bouw het dan verder op. Als het al bij de bron verkeerd is, kunnen de luidsprekers nog zo goed zijn, maar krijg je het resultaat nooit goed’.

Bron: Analoog en Digitaal.

Grado

De langspeelplaat is bij Rinsma Hifi nog zeker niet afgeschreven. Op het zwarte vinyl is de muziek in zijn volle bandbreedte en harmonische vastgelegd wat resulteert in een zeer natuurgetrouw geluid. Als u wilt kunt u zelfs nog LP’s bij ons aanschaffen. De cd-spelers en streamers zijn in de loop der jaren sterk verbeterd en de geluidsweergaven komen al dicht bij de kwaliteit van een platenspeler. Vooral in de D/A-converters (digitaal/analoog omzetter) is er een enorme verbetering opgetreden.

Versterker en luidsprekers:

De versterker is het hart van de installatie. Een goede versterker zorgt voor een breed en diep stereobeeld. De combinatie luidspreker/versterker is enorm belangrijk voor vooral aspecten als dynamiek en ritme van de muziek.

Interlinks en luidsprekerkabel:

Onderschat de bijdrage van de interlink, netsnoeren en luidsprekerkabels absoluut niet. Het verschil is vergelijkbaar met de verschillen tussen versterkers. Wij demonstreren graag de verschillen voor u om u te overtuigen.

De service:
Als u bij ons langskomt kunt u gerust uw eigen muziek meenemen en tevens ter vergelijking uw eigen HIFI-componenten. De koffie staat altijd bij ons klaar.

Bij aanschaf van een nieuwe HIFI-installatie kunt u kiezen voor installatie bij u thuis zodat op dat moment gelet kan worden op de aansluiting en plaatsing van de installatie.

Een defect onderdeel, wat altijd kan voorkomen, hoeft bij ons vaak niet terug naar de fabrikant c.q. importeur, maar kan bij de technische dienst van Rinsma verholpen worden. Dit bespaart tijd en kosten.